håll i hatten

För här kommer en uppdatering!

Var ett tag sen såg jag. Men det känns inte som om det var så länge sen, dagarna bara rullar iväg.
Jag jobbar och sliter, är så trött på kvällarna därför det inte är så mkt uppdatering här. Har ju en son att roa oxå.
En väldigt envis och trotsig son!!! Jäklarns vilket humör den ungen har. Minsta lilla som inte blir som han vill så blir han TOK förbannad! Men nu har han slutat bitas iaf. Nu slåss han, kastar saker omkring sig och slänger sig på golvet istället.

Ni ska få ett exempel på hur han kan vara. Här om dagen så stod han och slog sin bärgare i vardagsrums bordet. Jag sa åt honom att han inte fick, han slog hårdare. Jag tog bort bärgaren från bordet (är en ganska stor bärgare). Han bryter ihop och gallskriker, försöker ställa upp bärgaren igen men fick inte det. Slänger bärgaren i golvet (så nu funkar den nog inte längre), skriker och skriker. Skriker ännu mer när han tittar på mig. Går och hämtar en hink och en spade, kommer och slår mig med dom. Jag säger ifrån han kastar sakerna och gallskriker. Slänger sig på golvet och ligger där och gallskriker. Men jag ÄLSKAR honom ändå =)

I fredags lyckades jag med nått som är så puckat så det är inte klokt!!
Sen krocken har låset i förardörren gått sönder så den går inte att låsa med nyckel, måste låsa innefrån.
Jag lyckades glömma nycklarna i bilen!!!!! Det var bara klättra in i bakluckan som var olåst (som tur var) Så det löste sig!

I lördags tog jag, mamma och Luas en tripp till thuns och handla kläder. Till Lucas of course. Vi hittade bra mkt =) Så nu finns det en garderob i storlek 86 åt han med =) Han börjar växa ur storlek 80 nu. Usch så stor han börjar bli. Nu måste lite mer byxor och tjockare tröjor köpas in. Sen är det ju vinterkläder och vinterskor oxå. Ett fodrat galonställ vill han ha med. Oj det var några saker kvar... Tur att det inte är någon större panik med vinterkläder.

Att Lucas börjar bli stor märks på många sätt! En grej som han snappat upp är att slänga skräp i soptunnan. Han är så söt, idag när Fredrik och han städa upp i vardagsrummet så kommer Lucas ut i köket (där jag står och lagar mat) med ett papper i handen han går fram och öppnar skåpet till soptunnan slänger pappret tittar på mig nickar på huvudet stänger och går tillbaka. Han är såååå söt man bara smälter när man tittar på honom!
En grej till han gjorde idag när jag var på toa. Jag såg att han gick förbi med nått i handen till köket. Sen kom han tillbaka och såg jätte nöjd ut! När jag gick och titta så var det min (tomma) kaffekopp han ställt på diskbänken. Min duktiga kille!!!
Tänk att han förstår sånt där fast han bara är snart 19 mån.

Nej nu får det vara slut på babblet. Känns som om det inte skrevs nått vettigt alls.

Nu blir det sängen upp tidigt imorgon

God natt

jo

Är så duktig på att komma på rubriker. NOT!!!

Glömde ju säga att jag var på barnloppis i lördags med Arvid och Sofie. Fyndade en gungälg och en radiostyrd bärgare till Lucas. Han älskade sakerna!!! Bärgaren får nog Johannes ärva när Lucas lessnat ;) Johannes har ju sånt i blodet.

Idag har Lucas och jag varit lediga. Vi åkte till Pernilla, Rasmus, Tilde och Niclas och lekte. Åkte till Pernillas häst och hälsade på. Stackarn har gjort sig illa på benen. Riktiga sår har hon fått. Men såg riktigt fint ut idag mot vad det har gjort.


Har tänkt på en sak. När är det dags att börja potträna? Det är väl förstås olika från varje barn när dom är redo. Men när har ni alla mammor och pappor där ute börjat med era barn? Intressant och veta.

Nej nu blir det nog sängen för mig. Lucas väckte mig 06.15 så börjar känna mig lite trött nu. Fast får nog gå och lägga mig själv för Fredrik tittar på Gumball 3000 (tror jag det hette) med Erik och Mackan och det vill han se klart. Det är juuuu skiiiit viktigt hahaha Antar att det är som Desperate för mig :p

Nej god natt på er!


ja just ja

så var det detta med blogg ja...

drar lite snabbt om min sommar.
Vi drog till tunisien en vecka och sola och bada och hade sååååå jäkla mysigt! Helt underbart var det där. 38-43 grader varmt och 28 i vattnet.

När vi kom hem därifrån var vi hemma tre dagar tror jag det var sen drog vi ner till skåne. Hälsa på Fredriks släkt. Lucas skötte sig SUPER BRA i bilen både dit och hem. Han gnällde typ ingenting. Det tog ändå 8-9 timmar att åka, med alla stopp.

När vi kom hem från skåne var vi hemma i 3 dagar till sen drog vi till Åland. Lånade min morbrors husvagn som står i Kärringsund. Hade jätte fint väder. Vi badade till och med i det KALLA vattnet. Var inte alls lika varmt som i tunisien :p

Sen var det färdig rest för denna sommar.


Nu har Lucas börjat förskolan. Inskolningen gick jätte bra! Han var så duktig. Mkt stolt mamma! Nu har han gått där i 3 veckor. Han är så trött om kvällarna. Vissa kvällar har han slocknat vid 18 på kvällen och sovit till 7 på morgonen.

Jag har börjat jobba. Timvik ute på förskolan där jag jobbade förut. Känns lite konstigt att inte få vara hemma med Lucas. Känns konstigt oxå att lämna Lucas på förskola för att sen åka till en annan och ta hand om andras barn, inte mitt eget... Men det är väl en vane sak kanske...

Jo förra veckan krockade jag oxå. Inte mitt fel. Jag åkte på en huvudled och så kommer en bil från vänster och ska ut på samma gata som mig. Det är två bilar framför mig, jag åker som tredje bil i "ledet". Dom två första kör förbi sen kommer jag och då kör hon! Rakt in i mig. Förardörren är bucklig och vind, det blåser in och regnar in för den stängs inte ordentligt, framskärmen är bucklig och framdäcket fick en rejäl smäll. Så nu är bilen lite vinglig att köra. Hon såg inte mig. Fattar inte hur hon kunde missa mig. Det var helt klar sikt!!! Jag hade min lilla röda Ibiza och hon kom i en v70. Hon fick knappt nå skador alls på sin bil. Medans min kommer dom förmodligen skrota =( Det kommer vara dyrare att laga än vad den är värd.
Sen igår gick låset sönder på förardörren. Så nu går den inte att låsa med nyckel. Larmet fick frispel oxå. Bilen trodde att den var låst så larmet tjöt sen trodde den att den var upplåst så larmet sluta. Ja så höll det på. Fredrik kom och rädda mig! Han drog ur hornet till larmet så det blev tyst iaf. Sen fick han köra den till knivsta och jag körde hans volvo.
Fredrik kollade i dörren och då är det en "pinne" i dörren som gått av, därför går den inte att låsa med nyckel.
Har förmodligen med krocken att göra. Den går inte bara av hur som helst för den var rätt rejäl.

Oj nu måste jag sluta. Fredrik kommer hem snart måste göra mat till honom ;)

Glad nu sofie ;)

RSS 2.0